Eigen Verklaring

Op Mijn CBR kun je je zaken eenvoudig en snel regelen met het CBR. Je moet wel eerst inloggen met je eigen DigiD. Zorg voor voldoende beveiliging van je gegevens als je een openbare computer gebruikt. Ben je klaar? Vergeet dan niet uit te loggen.

Hoe werkt DigiD?

Je verlaat even Mijn CBR, en komt terecht op de website van DigiD. Na het inloggen met je persoonlijke DigiD kom je vanzelf weer terug bij Mijn CBR.

Heb je nog geen DigiD?

Vraag je DigiD aan op digid.nl. Gebruik nooit een DigiD van een ander, ook niet van je ouders, kinderen, broer of zus. Kun je geen DigiD aanvragen? Machtig je rijschool dan via dit formulier (voor het reserveren van een praktijkexamen of toets voor de personenauto). Je kunt een aanvraagformulier voor een theorie-examen opvragen via de klantenservice.

Waarvoor is de Eigen Verklaring

De Eigen verklaring bevat elf vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het CBR heeft je Eigen verklaring nodig om je geschiktheid om te rijden te kunnen beoordelen. Je moet dit formulier invullen voor de aanvraag van examen bij het CBR.

Drie soorten
Er zijn drie soorten Eigen verklaringen:

  • Eigen verklaring
  • Eigen verklaring met Geneeskundig verslag
  • Eigen verklaring met Geneeskundig verslag voor C en D (vrachtauto en bus)

Waar te koop en wat kost het

Je kunt op Mijn CBR heel gemakkelijk een Eigen verklaring kopen en invullen. Je kunt ook een papieren Eigen verklaring kopen. Dat kan bij een theorie-examencentrum van het CBR (alleen met PIN te betalen), bij veel rijscholen en bij de meeste gemeenten. Wij raden je aan vooraf na te gaan of jouw gemeente de Eigen verklaring aan de balie verkoopt.

Het theorie-examen

ยฉ 2023 Lawalautorijschool. Alle Rechten Voorbehouden.

Designed by The WebDesign